ProblémKdo chce přidat podporu jQUery do Zendu (třeba pri vytvaření formulařů - ZendX_JQuery_Form_Element_DatePicker) tak tady je možnost
Řešenípřidáme view helperu cestu v
application.iniresources.view.helperPath.My_View_Helper = "My/View/Helper"
resources.view.helperPath.ZendX_JQuery_View_Helper = "ZendX/JQuery/View/Helper"do layoutu nahoru (to by šlo asi dat i jinam) přidáme cestu k našim js a css stylum + js preklady
$this->jQuery ()->addStylesheet ( $this->baseUrl ( '/css/jquery/start/jquery-ui-1.8.2.custom.css') )
->setLocalPath ($this->baseUrl ('/js/jquery/jquery-1.4.2.min.js' ) )
->setUiLocalPath ($this->baseUrl ( '/js/jquery/jquery-ui-1.8.2.custom.min.js' ) )
->addJavascriptFile ($this->baseUrl ('/js/jquery/jquery.ui.datepicker-cs.js' ) );
(tim baseUrl si nejsem jistej)
a pak do do části
<head></head>
v layoutu vložit
//vypise potrebne js+css
echo $this->jQuery () . PHP_EOL;
původně jsem zkoušel dávat
do
bootstrap.php_initView(){
$this->bootstrap ( 'layout' );
$layout = $this->getResource ( 'layout' );
$view = $layout->getView ();
//pridam nastaveni view (nebere z application.ini asi kvuli nove _initView
$view->doctype('XHTML1_STRICT'); //MUSI BYT aby spravne vykresloval s ukoncovaci znackou / neparove html tagy
$view->setEncoding('UTF-8');
//moje view helper cesta
$view->addHelperPath('My/View/Helper/', 'My_View_Helper_');
ZendX_JQuery::enableView ( $view );
$view->jQuery ()->addStylesheet ( '/css/jquery/start/jquery-ui-1.8.2.custom.css' )
->setLocalPath ( '/js/jquery/jquery-1.4.2.min.js' )
->setUiLocalPath ( '/js/jquery/jquery-ui-1.8.2.custom.min.js' )
->addJavascriptFile ( '/js/jquery/jquery.ui.datepicker-cs.js' );
}
ale tohle je lepší cesta :-)
..abych nezapomnel..puvodně jsem to zkoušel dávat do bootstrapu do _initViewHelper() ,ale to nešlo vůbec..asi kvuli layoutu..
ješte doplněk.aby to fungovalo musíte mít samozřejmě stažený ZendX (tedy v library/ZendX)
Zend Framework Full Package
http://framework.zend.com/download/latesthttp://docs.jquery.com/Downloading_jQuery